keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Jatkuu seuraavassa jaksossa

Kun tekee muutaman päivän muuttoa yksin A-sarjan mersulla ja muuttomatkan pituus on 100km suuntaansa,  tulee väistämättä ajatelleeksi asioita. Ehkä liikaakin (apukuskin paikka vapaana!), mutta taival on ollut sittenkin täysin tarpeellinen. Matka on taittunut lähes skitsofreenisesti osin itkien, välillä hymyillen.

Olen ihmetellyt miksi lähestyvä muutto tuntuu niin raskaalta. Olo on kuin miljoonan kilon painon alla ja energiavarat vähissä, vaikka olenkin innoissani tulevasta.

Yhtäkkiä ymmärsin, että teen muuttoa kuin surutyötä. Kuin repisin laastaria irti yksi ihokarva kerrallaan! Onhan tässä edessä yhden aikakauden loppu. Loppullisuuden tuntu melkein 10 vuotta kestäneessä tarinassa. Tarina kertoo minun aikuistumisestani, jossa olen kokenut elämäni suurimmat mullistumat.

Oikeastaan tarina on vuosikymmenen mittainen aikuistumisriitti. 

Valmistuin.
Sain töitä.
Menin naimisiin.
Sukelsin koiramaailmaan.
Sain ystäviä.
Tulin äidiksi.
Menetin puolisoni.
Kapinoin.
Itsenäistyin.
Selvisin.
Sairastuin.
Kasvoin.
Tein elämäni ensimmäisen täysin oman ison päätöksen.

Ymmärsin vasta sairastumiseni jälkeen, että minun oli itseni ja perheeni takia tartuttava oljen korteen jonka seurauksena loikkaamme nyt uuteen alkuun. Vasta tänään ymmärsin, että en ole ennen tehnyt tällaista, oikeasti suuntaa muuttavaa, isoa päätöstä yksin ja itselleni. Meillä alkaa kokonaan uusi tarina lähellä tukiverkkoamme. Oli aika tehdä valintoja, joihin kuuluu osana ymmärrys omasta puutteellisuudesta, avun tarpeesta ja perheen turvasta. 

Yhden kirjan kannet sulkeutuu, mutta onneksi jatko-ossassakin kulkee mukana joukko tuttuja ja rakkaita hahmoja polkujamme rikastuttamassa.

En aio tehdä ensi vuodelle yhtään lupausta, koska aion pitää silmäni auki. Nyt on aika hengittää ja ottaa vastaan uudet juonen käänteet. Uusi vuosi, uusi alku ja 365 uutta mahdollisuutta. Pysy kanavalla, niin minäkin teen. :) 

Ps.

Tampere - It's not you, it's me.
Pori - Sovitaanko treffit?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti