torstai 15. marraskuuta 2012

Katkonaiset yöt

Kaikkihan tykkää nukkumisesta. Niin mekin. Meillä vaan tuntuu olevan joku huono karma (?) öiden suhteen.. Poikani on aina nukkunut ihan hyvin, siitä en voi valittaa. On paljon äitejä, jotka olisivat kateellisia minulle siitä. Mutta nämä yöt..

Lähiaikoina poika on ainakin joka toinen yö heräillyt ja herättyään valvoo ainakin tunnin, kun ei saa unen päästä kiinni. Syytä en tiedä. Ajattelin siis seurailla muutaman yön tapahtumia.

Yö 1. Poika herää ja valvoo varmaan 2 tuntia, äiti yrittää nukkua. Äiti herää aamulla herätyskelloon, mutta poika nukkuu vielä. Herättyään on tosi kiukkuinen eikä luopuisi tutista tai unipupustaan edes päiväkodissa.

Yö 2. Poika herää klo 5 ja kun minä pääsen hänen viereensä tajuan, että hän on AIVAN märkä. Äiti ei sitten illalla laittanut pojalleen vaippaa. Nice. Poika veti pöksyt niin luonnollisesti jalkaansa iltapottailun jälkeen, että vaippa unohtui. No, onneksi on kuivaava pesukone ja laitetaan se hyrräämään. Jatketaan sitten yhdessä unia, mutta taas aamu menee aika pitkäksi. Poika menee iloisena päiväkotiin, nukkuu pitkät päiväunet.

Yö 3. Varsinainen tarkkailu alkaa. Poika vaatii päästä unille jo 19.30. Ei kuitenkaan nukahda ennen kuin klo 20.15. Herää puolenyön aikaan ja valvoo taas sen tunnin, kun uni ei tule silmään. Aamulla kuitenkin herää itse, ei tarvitse herätellä. Päiväkodissa nukkuu vajaa 2 tuntia.

Yö 4. Mennään vähän myöhemmin nukkumaan, äiti haluaa nähdä vaikuttaako se asiaan. Sänkyyn 20.30, poika nukahtaa selkeästi nopeammin, ehkä kymmenessä minuutissa. Äiti tulee unille puoli 12, toistaiseksi kaikki hyvin. Jes! Kunnes...

Toisen makuuhuonen palohälytin alkaa piippaamaan tyhjentyvää patteriaan klo 04.40. Kiitos.

Minä en oikein edes ylety siihen hälyttimeen, pari painallusta saan painettua (niin ettei testiääni tuohon aikaan helähdä) ja hälytin on niin kauan hiljaa, että saamme vielä nukuttua. Aamulla se taas piippaa. Ehkä pikkasen kiukuttaa....

Toivottavasti eläimet ei sekoa päivän aikana, illalla tulee pitkä pelastaja!

(aamuyö on muuten hyvää aikaa suunnitella valmiiksi tämänkaltaiset kirjoitukset)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti